מהם סדקים?

סדקים – למה הם בכלל מופיעים?

סדקים בראש ובראשונה הם ליקויים אסטטיים והמראה שלהם מרתיע ונותן תחושת חוסר בטחון בבית. היווצרות הסדקים הוא דבר שכיח וכמעט שלא ניתן למנוע אותם לצערנו.

הם מופיעים הן בקירות פנים והן בקירות חוץ .

מנגד, אין להקל ראש בסדקים באשר הם הואיל והם חשופים למעבר רטיבות ,דבר שעלול להוביל לליקויים ונזקים גדולים יותר בטיח ובצבע.

הטיפול בסדקים אינו מורכב אך חייב להיעשות מיידית וללא הזנחה במקרים מסויימים !

סוגי הסדקים העיקריים וסיבת היווצרותם

  1. שינויי טמפרטורה –סדקים המתפתחים במקומות רגישים כמו בחיבור בין הגג לקירות המבנה או אף במקרה של מחיצות בלוקים שמתכווצים / מתרחבים.

לרוב סדקים אלו ייראו בממשק בין התקרה לבין הקיר או אף במרכז קיר בלוקים מטויח.

גשר קור- הואיל ובטון אינו מבודד כראוי, בניגוד לבלוקים, שטחי הפנים של העמודים והקורות מהווים נקודת כשל למעבר טמפרטורה משתנה בין הפנים לחוץ.

לכן חוסר בבידוד ראוי במקומות אלו, יגרום כמעט בוודאות לסדיקה חוזרת.

מדובר בשורה תחתונה בפגם אסטטי ולא בטיחותי ללא ירידת ערך לנכס ולרוב רוחבו יהיה לא יותר מ-1 מ"מ . מעבר לכך, ייתכן ויש להיוועץ עם קונסטרוקטור.

  •  ביצוע לקוי של טיח סדקים זעירים ("נימיים") המופיעים על גבי הטיח אשר נגרמים כתוצאה  מביצוע לקוי של יישום הטיח, כגון – ערבוב לקוי של התערובת, יחסי תערובת לא מתאימים או אי בצוע אשפרה שגורמת לטיח להתכווץ ולהיסדק.

מדובר בשורה תחתונה בפגם אסטטי ולא בטיחותי ללא ירידת ערך לנכס ולרוב רוחבו יהיה לא יותר מ-1 מ"מ . מעבר לכך, ייתכן ויש להיוועץ עם קונסטרוקטור.

  •  סדקים "עובדים" – בדרך כלל רחבים יותר ויכולים להגיע לרוחב של מספר מילימטרים. הופעת סדיקה זו נראית לעין בצורה "מדורגת", בין  חיבורי בלוקים לעמודים וחגורות בטון, בפינות מתחת ומעל חלונות ואף בחיבורים בין יציקות לבין אלמנטים אחרים במבנה (למשל בממשק בין קיר גבס לעמוד בטון או בין קיר בלוקים לקיר בטון) .

אי שימוש בתפרי התפשטות ברצפות יצוקות (לרוב ברצפות חניונים) עלול גם כן לגרום לסדקים אלו.

  • סדקים קונסטרוקטיביים – נגרמים כתוצאה מליקוי ביצועי ביסודות ובשלד המבנה ,או אף שקיעת יסודות ,אשר נראים ביציקות בטון, כסדיקה אלכסונית בקירות בלוקים/בטון, כסדיקה בחיבורים בין קירות ותקרות ועוד.

במקרים אלו יש להיוועץ בחוות דעת של מתכנן שלד ,קונסטרוקטור, הואיל וסוג סדיקה זו עלולה להיות בגדר סכנה למבנה ויש לטפל באופן מיידי בכך.

ישנן סיבות נוספות של היווצרות הסדקים כתוצאה מביצוע תכנוני לקוי בבסיסו עוד במהלך הבנייה עצמה ו/או אי יישום פרטים המונעים את הסדקים.

אם כן, את הסדקים ניתן למיין לשלושה סוגים-

  • סדקים אשר יכולים לגרום לנזק המסכן את יציבות הבניין .
  • סדקים אשר לא מהווים סכנה אך מנגד גורמים לנזק בבידוד, באיטום ואף לחדירת מים לפני הנכס.
  • סדקים בבחינת ליקוי אסתטי.

כיצד ניתן לטפל בסדיקה?

לכל סוג סדק יש את הטיפול הרלוונטי לו וקיימות לא מעט הנחיות לטיפול מקצועי על בסיס מפרטי איטום ,שיקום בטונים והנחיות יצרן.

סדקים בקירות

אולי תאהבו גם:

home check israel

בדק בית לדירה כדאי לדעת!

שנת 2021 תירשם כעוד שנה שבה מחירי הנדל"ן בישראל עלו בצורה מרשימה, כאשר במהלך השנה היו חודשים בהם נרשמו שיאים של כל הזמנים במספר הרכישות של דירות חדשות.

שי דורני בדק בית ישראל

בדק בית לראש שקט

חברת "בדק בית ישראל" תאתר עבורכם ליקויי בנייה ותמליץ על התיקונים הנדרשים בכל נכס

לפני רכישה או השכרה.

בדיקת דירה יד 2-בדק בית ישראל

רכישת דירה או בית פרטי

בדק בית לשקט נפשי   חברת "בדק בית ישראל" בבעלותו של שי דורני תאתר עבורכם ליקויי בנייה ותמליץ על התיקונים הנדרשים בכל נכס לפני רכישה

שתפו את התוכן:

כתבו לנו